Zapecena piletina s povrcem i vrhnjem-Fırında tavuk sote

(TÜRKÇE İÇİN SAYFAYI AŞAĞIYA KAYDIRIN) Ako ne znate sta za rucak ili veceru, obavezno spremite ovu zapecenu piletinu, recept je jednostavan, a ukus je punooo punoo dobar. 
  • 800 gr pileceg mesa (pileci file, ili batkovi)
  • 1 veca glavica luka
  • 1 kasika koncentrata paradajza
  • 2-3 cehna bijelog luka
  • Saka persuna
  • 2 crvene paprike
  • Vrhnje za kuhanje (200ml)
  • Oko 3-4 kasike brasna
  • Rendani topljeni sir za posuti odozgo
  • Ulje,So, biber, malo origana

Piletinu isjeci na sitne kockice, staviti u vecu posudu, i pomjesati sa brasnom. Staviti u zagrijanu tavu i peci dok lijepo ne porudi. U drugoj tavi, staviti sitno isjeceni luk, proprziti,dodati koncentrat paradajza i 50ml vruce vode, dodati sitno isjecenu papriku (ja papriku tanko ogulim, ne volim ljuspice od paprike), peci jos malo. Dodati sitno isjeceni  bijeli luk, i prziti samo dok bijeli luk ne pusti svoj miris. Skloniti s vatre, dodati sitno isjeceni persun. Piletinu pomjesati sa smjesom od povrca, dodati zacine i istresti u vatrostalnu ili zemljanu posudu. U vrhnje za kuhanje dodati malo soli i bibera i preliti preko piletine. Peci na 180°C 20 min, izvaditi, staviti rendani sir preko i vratiti u rernu jos nekih 5-10 minuta. 
PRIJATNO! 


FIRINDA TAVUK SOTE
  • 800 gr tavuk eti (göğüs veya but)
  • 1  büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2-3 diş sarımsak
  • Bir avuç maydanoz
  • 2 adet kapri biber
  • 1 kutu krema (200 gr)
  • 3-4 kaşık un
  • Üzeri için kaşar peyniri rendesi
  • Yağ, tuz, karabiber ve kekik


Tavuk küp halinde doğranır, büyükçe bir kapta un ile karıştırılır. Tavuk sonra sıvı yağ olan tavada altın rengine gelinceye kadar pişirilir. Başka bir tavada yağda ince doğranmış soğan pişirilir, bir kaşık salça ve 50 ml sıcak su eklenir. Ardından ince doğranmış kapri biberler eklenir ve buraz daha pişirilir. Son olarak ince doğranmış sarımsak eklenir ve sarımsağın kokusu alınana kadar pişirilir. Ocak kapatılır ve doğranmış maydanoz eklenir. Karışıma ilk tavada pişirilen tavuk da eklenir, baharatlar eklenir ve iyice karıştırıldıktan sonra güveç kaplarına eşit olarak paylaştırılır. Her kaba eşit miktarda krema eklenir. 180 derecede 20 dakika fırında pişirilir. Kaşar peyniri üzerlerine serpilir ve 5 dakika daha pişirilir.
Afiyet olsun!




Primjedbe

Popularni postovi