Zaliveni kolac sa sosom od cokolade-Çikolatalı ıslak kek

(TÜRKÇE İÇİN SAYFAYI AŞAĞIYA KAYDIRIN) Ovaj kolac definitivno morate probati. Toliko je jednostavan za napraviti, a ukus je nezaboravan. Recept dole ⬇⬇
Za pocetak upalite pecnicu na 160°C. Nakon toga spremite sos sa kojim cete preliti kolac.
SOS:
  • 500ml mlijeka
  • 1 casa secera (200ml)
  • 1/2 margarina (maslaca) za kolace
  • 4 kasike kakao praha

KORA:
  • 4 kom jaja (sobne temperature)
  • 1 casa secera
  • 1,5 casa brasna
  • 1 prasak za pecivo
  • 1 vanilin secer
  • 1 casa sosa (koji ste prethodno pripremili)


Mlijeko, secer, maslac, kakao, stavite u manju serpu i prokuhajte. To ce Vam biti sos.
Za koru, jaja i secer dobro umutite mikserom, dodajte brasno pomijesano sa praskom za pecivom i vanilin secerom. Dodajte i jednu casu prethodno napravljenog sosa. Umutite jos malo i istresite u prethodno, margarinom premazanu tepsiju. (Moja je bila dimenzija 28×28) Pecite oko 30-40 minuta. (Ja provjerim nozem, u sredinu kolaca zabodem noz, ako izadje cist, gotovo je). Ispecen kolac odmah isjecite na kockice, i ivice nozem ili spatulom odvojite od tepsije. Prelijte toplim sosom, (ako se sos ohladio, ugrijte ga malo) 
PRIJATNO!
Çikolatalı ıslak kek
 SOS İÇİN: 
  • 500ml süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 paket sanayağı
  • 4 yemek kaşığı kakao

KEK İÇİN:
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz seker
  • 1 su bardağı sos
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya


Sos için olan malzemeler bir tencerede karıştırılır ve kaynayıncaya kadar pişirilir. Kaynamaya başlayınca ocak kapatılır. Kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır. Çırpılan karışıma un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. Bir su bardağı hazır olan sostan alınır ve kek karışımına eklenerek bir miktar daha karıştırılır. Karışım yağlanmış olan kare borcama dökülür. Kek, yaklaşık 40 dakika 160 derecede ara ara kontrol edilerek pişirilir. Fırından çıkarılan kek hemen kesilip üzerine sıcak sos dökülür. Soğuyunca servis edilir.
Afiyet olsun!


Primjedbe

Popularni postovi