Kujmak za dorucak-Kuymak (Mıhlama)
(TÜRKÇE İÇİN SAYFAYI AŞAĞIYA KAYDIRIN)Kujmak je jelo koje sam otkrila u Turskoj, odlican i brz dorucak sa samo tri sastojka odusevit ce Vas svojim ukusom. Maslac, kukuruzno brasno i sir. RECEPT⬇⬇
Maslac istopiti u tavi, dodati kukuruzno brasno, i prziti oko 2 minute, uz neprestano mjesanje. Polako dodati 2 case vode, so, i nastaviti mjesati dok se ne zgusne. Dodati sir, mjesati dok se sir ne krene topiti. Skinuti s vatre i uzivati u divnom dorucku. Postupak mozete vidjeti na linku: https://www.instagram.com/p/BQXeOx1BLLW/
Kuymak-Mıhlama:
100 gr tereyağı
1 çay bardağından 1 parmak eksik mısır unu
2 su bardağı ılık su
1 cay kaşığı tuz
1 çorba kasesi kadar tel peynir
Tereyağını eritip mısır unu ilave edip 3-4 dakika rengi dönene kadar kızartıyoruz, suyunu ve tuzunu ekleyip tekrar karıştırıp peynirini ekleyip kısık ateşte tavanın dibi hafif tutuncaya kadar bekleyip ocağı kapatıyoruz. Afiyet olsun
- 100 gr maslaca (2 pune kasike)
- Pola case kukuruznog brasna (casa od 200ml)
- 2 case mlake vode
- Casa rendanog sira za pizzu (mocarela ili neki drugi)
- Kasikica soli
Maslac istopiti u tavi, dodati kukuruzno brasno, i prziti oko 2 minute, uz neprestano mjesanje. Polako dodati 2 case vode, so, i nastaviti mjesati dok se ne zgusne. Dodati sir, mjesati dok se sir ne krene topiti. Skinuti s vatre i uzivati u divnom dorucku. Postupak mozete vidjeti na linku: https://www.instagram.com/p/BQXeOx1BLLW/
Kuymak-Mıhlama:
100 gr tereyağı
1 çay bardağından 1 parmak eksik mısır unu
2 su bardağı ılık su
1 cay kaşığı tuz
1 çorba kasesi kadar tel peynir
Tereyağını eritip mısır unu ilave edip 3-4 dakika rengi dönene kadar kızartıyoruz, suyunu ve tuzunu ekleyip tekrar karıştırıp peynirini ekleyip kısık ateşte tavanın dibi hafif tutuncaya kadar bekleyip ocağı kapatıyoruz. Afiyet olsun
Primjedbe
Objavi komentar