Čupavci - Islak kek
(TURKÇE İÇİN SAYFAYI AŞAĞIYA KAYDIRIN)
Volite li cupavce i kako ih pravite, starinske sa kafom, ili pravite sos od cokolade?
Kako ja pravim, mozete vidjeti u receptu ispod ⬇
Biskvit:
Volite li cupavce i kako ih pravite, starinske sa kafom, ili pravite sos od cokolade?
Kako ja pravim, mozete vidjeti u receptu ispod ⬇
Biskvit:
- 5 jaja sobne temperature
- 250gr secera
- 250gr brasna
- 5 kasika hladne vode
- 1 prasak za pecivo
- 1 vanilin secer
- 400 ml mlijeka
- 150 gr maslaca ili margarina
- 1 puna kasika kakaoa
- 5 rebara cokolade za kuhanje
- 180gr secera
Sos napraviti tako sto sve sastojke stavite u serpu da prokuhaju. Ostavite da se malo ohladi.
Hladan biskvit sjeci na kockice, svaku kockicu umociti sa svih strana u sos od cokolade, i staviti na papir za pecenje da visak sosa iscuri. Na kraju sve kockice posuti kokosovim brasnom i uzivati u cupavcima.
ISLAK KEK
- 4 adet yumurta
- 250gr şeker
- 250gr un
- 5 yemek kaşığı soğuk su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 400ml süt
- 150gr margarin
- 1 yemek kaşığı kakao
- 50 gr bitter çikolata
- 180gr şeker
Kek pişerken sosu hazırlayın. Küçük bir tencereye sos malzemelerini koyup karıştırın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. 5 dakika sonra ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Pişen ve soğuyan keki kare şekilde kesin. Her dilimi sosa batırın ve hindistan cevizine bulayın. Afiyet olsun.
Primjedbe
Objavi komentar