Desert od dunje (Turska poslastica) - Ayva tatlısı

(Türkçe için sayfayı aşağıya kaydırın) Evo jos jedan recept koji sam naucila u Turskoj, zove se ayva tatlısı, sto znaci slatko od dunje. Inace i nisam bas neki ljubitelj dunja, ali ovaj recept me pozitivno iznenadio. Ukusno je, i lako za pripremu, svakako probajte.
SASTOJCI:
  • 3 dunje
  • 6 malih soljica secera (soljica 75ml)
  • 1 stapic cimeta
  • 8 kom karanfilcica
  • Casa vode (200ml) 
          I JOS:
  • Litra vode
  • Sok od pola limuna
U dublju posudu stavite litru vode, i sok od pola limuna. Dunje prepolovite, i ogulite. Sjemenke i koru sacuvajte, u toku kuhanja to ce dunjama dati lijepu crvenu boju. Kada ogulite dunje, odmah ih stavite u posudu sa vodom i limunom, to ce sprijeciti da dunje ne po tamne. U serpu poredajte dunje koje ste iscjedili od vode, i na svaku polovicu istresite po soljicu secera. Koru, sjemenke, cimet i karanfil takodje stavite u serpu. Dodajte casu vode, poklopite,sacekajte da prokuha. Kada prokuha, temperaturu smanjite na najnize. I kuhajte oko sat-dva. (Ako zelite jacu crvenu boju, mozete staviti kesicu caja od brusnice ili hibiskusa). Ukrasite po zelji. (Ja sam ukrasila sa slatkim kajmakom, i slatkom od visanja) 
PRIJATNO!


AYVA TATLISI:
  • 3 adet ayva
  • 6 fincan toz şeker
  • 8 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 bardak su

SERVİS İÇİN:
  • Kaymak
  • Vişne reçeli

HAZIRLIK AŞAMASINDA AYVALARIN KARARMAMASI İÇİN:
  • Yarım limon
  • 1lt su


İlk olarak derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyu. Bu aşamada çıkarttığınız çekirdekleri ayrı bir yerde biriktirin, pişirme esnasında tatlımıza renk vermesi için kullanacağız. Hazırlamış olduğunuz ayvaları kararmamaları için limonlu suda bekletin. Tüm ayvalar için aynı işlemi yaptıktan sonra pişirme kabınıza ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en kücük ocağınızda kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirin. Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. 
AFIYET OLSUN!

Primjedbe

Popularni postovi