Krem juha od crvene lece i povrca

Danas na meniju krem juha od crvene lece i povrca. Poznatija kao merdzimek corba. U Turskoj je posluzuju u svakom restoranu, sluzi se topla sa limunom, on ovoj juhi daje poseban ukus. Svako je pravi na svoj nacin, a moj nacin mozete pogledati dole u receptu.
SASTOJCI:
  • 1 casa crvene lece (sociva,merdzimeka)
  • 1 luk
  • 1 manja mrkva
  • 1 zelena paprika
  • 1 krompir
  • Komadic maslaca
  • 1 litra vruce vode
  • So,biber, kim
Sve sastojke isjeckati na sitno, i prodinstati na maslacu. Dodati casu dobro oprane lece, litru vode i zacine. Kuhati dok mrkva i krompir ne budu skuhani. Kada je kuhano, sve izmiksati stapnim mikserom, i staviti jos jednom da prokuha. (Ako Vam je previse gusta, dodajte jos malo vruce vode). Juhu posluzite toplu, s dodatkom iscjedjenog limuna.
PRIJATNO!

Primjedbe

Objavi komentar

Popularni postovi