Brza pita a tikvicama i sirom (razljevak)
(TÜRKÇE İÇİN SAYFAYI AŞAĞIYA KAYDIRIN)
Kod mene danas za dorucak razljevak 😊 Tikvice volim na sve nacine, pecene, kuhane, naribane... Ovaj put sa dodatkom slanog sira. (Ja volim da mi razljevak bude tanak, a vi ako volite drugacije, samo stavite u manju tepsiju, ja koristim onu najvecu sto dodje sa sporetom)
Kod mene danas za dorucak razljevak 😊 Tikvice volim na sve nacine, pecene, kuhane, naribane... Ovaj put sa dodatkom slanog sira. (Ja volim da mi razljevak bude tanak, a vi ako volite drugacije, samo stavite u manju tepsiju, ja koristim onu najvecu sto dodje sa sporetom)
SASTOJCI:
- 3-4 kom tikvice
- Pola case ulja
- 2 jaja
- Pola case slanog sira (feta)
- Saka persuna
- 1 luk
- 1 do dvije case brasna
- Prasak za pecivo
- Samo malo soli i biber
Tikvice oguliti, izrendati, i ostaviti 10 min da puste vodu. U dubljoj posudi umutiti jaja i ulje. Dodati sir, izrendani ili sitno sjeckni luk i persun. Tikvice rukom dobro ocjediti da izadje visak vode, i dodati ih u posudu. Sve dobro izmjesati i dodati osatale sastojke, brasno pomjesano s praskom za pecivo, so i biber.
Istresti u posudu premazanu maslacem i peci na 180°C dok lijepo ne porudi
(oko 30-40min)
FIRINDA KABAK MÜCVER
- 3-4 adet orta boy kabak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- Bir su bardağına yakın tuzlu beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı un (kıvamına göre azalıp artabilir)
- 1 adet kabartma tozu
- Tuz, karabiber
Primjedbe
Objavi komentar