Brza pita a tikvicama i sirom (razljevak)

(TÜRKÇE İÇİN SAYFAYI AŞAĞIYA KAYDIRIN) 
Kod mene danas za dorucak razljevak 😊 Tikvice volim na sve nacine, pecene, kuhane, naribane... Ovaj put sa dodatkom slanog sira. (Ja volim da mi razljevak bude tanak, a vi ako volite drugacije, samo stavite u manju tepsiju, ja koristim onu najvecu sto dodje sa sporetom)

SASTOJCI:
  • 3-4 kom tikvice
  • Pola case ulja
  • 2 jaja
  • Pola case slanog sira (feta)
  • Saka persuna
  • 1 luk
  • 1 do dvije case brasna
  • Prasak za pecivo 
  • Samo malo soli i biber 
 Tikvice oguliti, izrendati, i ostaviti 10 min da puste vodu. U dubljoj posudi umutiti jaja i ulje. Dodati sir, izrendani ili sitno sjeckni luk i persun. Tikvice rukom dobro ocjediti da izadje visak vode, i dodati ih u posudu. Sve dobro izmjesati i dodati osatale sastojke, brasno pomjesano s praskom za pecivo, so i biber.
          Istresti u posudu premazanu maslacem i peci na 180°C dok lijepo ne porudi
          (oko 30-40min) 
FIRINDA KABAK MÜCVER
  • 3-4 adet orta boy kabak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • Bir su bardağına yakın tuzlu beyaz peynir 
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı un (kıvamına göre azalıp artabilir)
  • 1 adet kabartma tozu
  • Tuz, karabiber
Kabakları soyun, rendeleyin, ve suyunu sıkarak çıkarın. Diğer malzemeleri ince ince doğrayın. Beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ezin. Yumurtaları ayrı bir kapta iyice çırpın. Bütün malzemeleri birleştirin. Tüm malzemeyi kabınıza boşaltın ve önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Primjedbe

Popularni postovi