Ustipci bez przenja u dubokom ulju - Kaşık dökmesi
(TÜRKÇE İÇİN SAYFAYI AŞAĞIYA KAYDIRIN) Kod mene za dorucak danas, brzi, najukusniji ustipci, bez przenja u dubokom ulju. Umuti se smjesa od jogurta, brasna, jaja i malo ulja, i samo se kasikom vadi na zagrijanu tavu (po mogucnosti teflon, ili bilo koja druga koja ne prijanja).
Sve sastojke umutiti. Smjesa treba biti gusca nego za palacinke. U zagrijanu tavu kasikom stavljati smjesu, okrenuti, i prziti dok ne dobiju lijepu smedju boju. To je to. ☺ PRIJATNO!
KAŞIK DÖKMESİ
Derin bir kap içerisinde yoğurt, yumurta ve sıvı yağ çırpırıl. Üzerine un, kabartma tozu ve tuz eklenerek çırpmaya devam edilir. Hazırlanan hamurdan birer kaşık alınıp tavaya dökülür. Orta ateşte arkalı önlü çevrilerek pişirilen kaşık dökmesi servis tabağına çıkartılır. AFİYET OLSUN.
- 1 casa cvrstog jogurta
- 2 jaja
- 1 prasak za pecivo
- 1,5 casa brasna (casa od 200ml)
- 80 ml ulja
- Pola kasikice soli
Sve sastojke umutiti. Smjesa treba biti gusca nego za palacinke. U zagrijanu tavu kasikom stavljati smjesu, okrenuti, i prziti dok ne dobiju lijepu smedju boju. To je to. ☺ PRIJATNO!
KAŞIK DÖKMESİ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 80 ml sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Derin bir kap içerisinde yoğurt, yumurta ve sıvı yağ çırpırıl. Üzerine un, kabartma tozu ve tuz eklenerek çırpmaya devam edilir. Hazırlanan hamurdan birer kaşık alınıp tavaya dökülür. Orta ateşte arkalı önlü çevrilerek pişirilen kaşık dökmesi servis tabağına çıkartılır. AFİYET OLSUN.
Jedemo ih obavezno sa svežim voćem, prelivene sa javorovim sirupom...super su ti.
OdgovoriIzbrišiSvjeze voce, i javorov sirup, ne moze bolje ☺
Izbriši